طرز تهیه انواع سوپ

طرز تهیه سوپ شیربسیار ساده رستورانی

سوپ شیر از جمله سوپ های خوشمزه ایست که علاوه بر اینکه در بین بزرگترها دارای محبوبیت است در بین کودکان هم جایگاه خاصی دارد و به عنوان یک پیش غذای مقوی سرو میشود.

 

مواد لازم برای سوپ شیر:

  • جو : 250 گرم
  • آب مرغ یا گوشت : بدون نمک 1 پیمانه
  • هویج نگینی شده : 150 گرم
  • ذرت : 50 گرم
  • سیب زمینی : 2 عدد متوسط
  • شیر :1 لیتر
  • خامه : 100 گرم
  • نمک و آبلیمو : به مقدار لازم
  • جعفری یا گشنیز : برای تزیین

طرزتهیه سوپ شیر:

در ابتدای کار برای پخت این سوپ خاص آب مرغ،سیب زمینی،جو و هویج را داخل یک ظرفی بریزید و منتظر بمانید تا کاملا بپزند .

پس از طبخ کامل مواد خامه و شیر را یکدست و صاف کرده و به مواد بیافزایید بعد از اینکه شیر کاملا با مواد جوشید حرارت گاز را خاموش کنید.

زمانی که غذا را سرو می کنید همزمان آبلیمو و نمک آن را اضافه کنید.

دقت کنید قبل از اتمام و خاموش کردن حرارت نمک به سوپ اضافه نکنید چراکه به علت داشتن شیر بریده می شود.

تهیه سوپ شیر

نکات مهم در تهیه سوپ شیر:

  • شیر را بجوشانید و داغ به سوپ اضافه کنید تا سوپ بریده نشود.
  • اگر دوست دارید به سوپتان آبلیمو اضافه کنید برای اینکه شیر بریده نشود حتما آبلیمو را هنگام سرو به ظرف سوپتان اضافه کنید.
  • اگر از جعفری خام خوشتان نمی آید میتوانید مقداری جعفری خرد شده را همراه با شیر به سوپ اضافه کنید تا هم پخته شود و هم عطر بی نظیرش در سوپ احساس شود.
  • اگر بعد از اضافه کردن شیر ، سوپ رقیق شد، دو قاشق غذا خوری آرد برنج به آن اضافه کنید.
  • برای این سوپ میتوانید هم از جو پرک و هم از جو معمولی استفاده کنید ولی اگر از جو معمولی استفاده کردید حتما از قبل جو را خیس نمایید.
  • مقدار هویج و ذرت را می توانید با توجه به ذائقه تان تغییر دهید.
  • اگر نصف 1 عدد فلفل دلمه ای را ریز ریز خرد کنید و به سوپ شیر اضافه کنید عطر و طعم آن بی نظیر خواهد کرد.

طرز تهیه سوپ شیر همراه با سبزیجات

  • در ابتدا سبزیجات مورد نظر خود را ریز خرد کنید.
  • سپس سبزیجات را داخل یک قابلمه یا ماهیتابه عمیق با گنجایش زیاد بریزید و ظرف را روی حرارت گاز قرار بدهید.
  • در مرحله بعدی، روی سبزیجات به مقدار کافی آب بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. بعد کمی نمک و فلفل با آن اضافه کنید و اجازه بدهید سبزیجات آنقدر بپزند تا کاملا نرم بشوند.
  • سپس شیر را به آب و سبزیجات اضافه کنید و صبر کنید تا شیر به جوش بیاید. بعد می‌توانید قابلمه سوپ را از روی گاز بردارید.
  • در این مرحله، سبزیجات را از داخل سوپ بیرون بیاورید و مایع سوپ را به تنهایی روی حرارت گاز قرار بدهید. به آرامی این مایع را هم بزنید.
  • سپس به آرامی آرد ذرت را به سوپ اضافه کنید و به طور مداوم آن را هم بزنید تا آرد در شیر گلوله گلوله نشود. زمانی که سوپ کمی غلیظ شد، می‌توانید آن را از روی شعله گاز بردارید.
  • در نهایت سوپ شیر را سرو کنید.

طرز تهیه سوپ جو با فرمت رستورانی

سوپ جو گرم در کنار یک وعده غذایی فوق العاده می باشد و طعم خوب آن در گرو رعایت کردن نکات طبخ آن می باشد که در ادامه این مطلب طرز تهیه سوپ جو و نکات حرفه ای آن را برای شما بیان کرده ایم :

مواد لازم برای سوپ جو

  • جو :1 پیمانه
  • سینه مرغ :نصف
  • جعفری :1 قاشق غذا خوری
  • پیاز :1 عدد بزرگ خرد شده
  • جو پرک :5 قاشق غذاخوری
  • آب مرغ :2 لیوان
  • هویج رنده شده :نیم کیلو
  • نمک :به میزان دلخواه
  • زردچوبه :1 قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه :1 قاشق چایخوری
  • آرد برنج :1 قاشق غذاخوری سرپر
  • رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذا خوری سرپر
  • نمک :به میزان دلخواه
  • روغن زیتون :برای تفت دادن

طرز تهیه سوپ جو خوشمزه و جا افتاده

ابتدا مقداری روغن زیتون را به همراه پیازهای خردشده در داخل ظرفی مناسب با حرارت ملایم میریزیم و به مدت 5 دقیقه تفت میدهیم.

البته نباید پیازها رنگشان عوض شود. کافیست فقط نرمتر شوند و بعد ادویه ها را به پیازها اضافه میکنیم و هم میزنیم.

رب گوجه فرنگی را هم با کمی آب حل میکنیم و به داخل پیاز ها میریزیم و دوباره به مدت 5 دقیقه تفت میدهیم.

آموزش درست کردن سوپ جو

بعد از آن جوی خیس خورده و هویج را به مواد اضافه میکنیم و به مدت 5 دقیقه تفت میدهیم ، بعد از این زمان آب مرغ را به همراه یک لیوان آب به بقیه مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا به مدت یکساعت این مواد در کنار هم با حرارت ملایم بپزند. دقت کنید جو باید از قبل به مدت 24 ساعت خیس بخورد.

و بعد از این ساعت جوی داخل سوپ را تست میکنیم اگر پخت ،بقیه مواد را اضافه کنیم و به مدت 15 دقیقه دیگر میپزیم.

و اگر نپخت به آن آب اضافه میکنیم تا دوباره زمان بیشتری جو ها بپزند. در انتهای پخت آرد برنج را با کمی آب مخلوط میکنیم و به همراه گوشت مرغ و جو پرک و دو لیوان آب داخل مواد قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم به مدت 15 دقیقه دیگر هم بپزند و در 5 دقیقه آخر جعفری را در داخل سوپ آماده شده میریزیم.

نکات پخت سوپ جو

  • پخت خوب جو باعث لعاب بیشتر و جا افتاده تر شدن سوپ میشود.
  • استفاده از کره و لیموی تازه، طعم سوپ را استثنائی خواهد کرد.
  • برای پخت سوپ جو با شیر ، حتما شیر را از قبل گرم کنید تا باعث بریده شدن سوپ نشود.
  • 2 قاشق سوپ خوری آرد ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کنید و برای غلیظ شدن سوپ جو داخل آن اضافه کنید.
  • برای تهیه سوپ جو از قرص عصاره ی مرغ نیز می توانید استفاده کنید.
  • در هنگام اضافه کردن خامه به سوپ بهتر است خامه را با کمی سوپ داغ مخلوط کرده و بعد به سوپ جو اضافه کنید.
  • جعفری را خوب ریز کنید بطوری که آب نیندازد و بعد روی سوپ جو بریزید.
  • برای اینکه رنگ سوپ سفیدتر و زیباتر بماند هویج را نگینی خرد کنید.
  • آب گوشت یا مرغ را در یخچال قرار دهید تا بعد از سرد شدن چربی روی آن را با قاشق بردارید.
  • بجای مواد تازه در برخی موارد میتوانید از سبزیجات کنسروی یا یخ زده مانند نخود و ذرت استفاده کنید.
  • برای اینکه سوپ زودتر پخته شود و احتمال ته گرفتن آن کمتر شود بهتر است از جوی پرک استفاده کنید.هر چند می توان سوپ را با جوی معمولی و سر فرصت و حوصله هم پخت.
  • حتما جوی پرک را از قبل در یک ظرف خیس دهید تا شن و ماسه ته آن ته نشین شود.
  • مقداری از سوپ را بردارید و با غذاساز پوره کنید ،سپس به سوپ اضافه کنید تا سوپ غلیظ شود.
  • هنگام پخت مرغ ، پیاز و سیب زمینی را به آن اضافه کنید تا آب مرغ طعم دار شود.لازم هم نیست آنها را خرد کنید میتوانید به صورت درسته در آب بیندازید و به همان شکل بعد ازپخت از آب بیرون بیاورید.

نکات سرو و اضافه کردن مواد به سوپ جو

  • هنگام سرو کردن سوپ هم میتوانید کمی کره و آب لیمو در داخل سوپتان بریزید و نوش جان کنید.
  • برای اینکه سوپ جو زمان پخت کمتری ببرد آن را بعد از خیس دادن در بسته های کوچک در فریزر نگهداری کنید .
  • بهتر است هنگام سرو سوپ سرد آن را در ظرف سرد بریزید.
  • سوپی که یک روز قبل تهیه می شود، طعم بهتری پیدا می کند.
  • اگر احیانا سوپ شما شور شد میتوانید یک عدد سیب زمینی پوست کنده داخل آن قرار دهید و اجازه دهید تا 15دقیقه ای بپزد بعد آن را خارج کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری مرغ پخته ریش‌یش نیز به سوپ اضافه کنید. این مورد کاملا سلیقه‌ای است.
  • همچنین می‌توانید سوپ جو را با مقداری زرشک تازه تزیین و سرو کنید.
  • در صورت تمایل مقداری ساقه کرفس یا قارچ نیز می‌توان به سوپ اضافه کرد.
  • سوپ جو با شیر یا خامه نیز تهیه می‌شود که بسیار خوشمزه و مجلسی است.

طرز تهیه سوپ قارچ و خامه مجلسی

سوپ قارچ و خامه به دلیل حضور قارچ و خامه به لحاظ طعم و مزه از انواع سوپ گوی سبقت را دزدیده است و با دستور پخت ویژه طعم آن را چند برابر کنید.

مواد لازم : برای 4 نفر

خامه زده شده یك لیوان
قارچ خرد شده به شكل دلخواه 1 لیوان
پیاز تا حد ممكن ریز خرد شده 1 عدد
كره 25 گرم (حدود یك چهارم كره های معمولی)
فلفل به میزان لازم
آرد سفید 3 قاشق غذاخوری
عصاره مرغ یك بسته كوچك
شیر 4 لیوان
نمک به میزان دلخواه

(استفاده از خامه كاملا متغیر و به دلخواه شماست)
فلفل (در صورت امكان از فلفل سیاه استفاده كنید)
آرد سفید (سعی كنید خیلی سرخالی نباشه و حتما الك شده باشه)
شیر (اگر پرچرب باشه خوشمزه تر میشه)

طرز تهیه :
1. پیازها در كره كمی سرخ كرده تا طلایی رنگ شود.
2. قارچ های خرد شده را به همراه ادویه به آن اضافه كرده تا زمانیكه طلایی رنگ شود سپس عصاره مرغ به همراه آرد را به مواد اضافه كرده هم بزنید.(سعی كنید در ظرف جدا مقداری از مواد را با آرد مخلوط كنید تا آرد شما گلوله نشود)

3. شیر را به مواد اضافه كرده و هم بزنید تا آرد در شیر حل شود سپس بگذارید مواد روی حرارت ملایم بماند تا زمانیكه كمی غلیظ شود.دقت كنید كه حرارت زیاد نباشد وگرنه قارچ ها آب میشوند و شكل زیبایی نخواهند داشت.
4. در آخر خامه زده شده را به مواد اضافه كرده هم بزنید.
5. سوپ را در ظرف ریخته روی آن را با قارچ خرد شده كه كمی تفت داده اید تزئین كنید.

منبع:azweb.parsiblog

بیان دیدگاه